Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przy lasagne trzeba sie napracowac,ale koncowy efekt jest wyjatkowy
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7681
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2696
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7681
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 243
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2696
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 553
Składniki
Mieso podsmazyc na oliwie,dodac czosnek,cebule i papryke,smazyc jeszcze chwile.Calosc zalewamy pomidorami z puszki ,przecierem wymieszanym z rosolem.Dodajemy oregano,zielona pietruszke,cukier,sol i pieprz.Dusimy okolo godziny.
Wszystkie skladniki sosu serowego dokladnie wymieszac.Lasagne ugotowac stosujac znajdujacy sie na opakowaniu przepis.
Naczynie do zapiekania smarujemy oliwa, nastepnie odrobina sosu pomidorowego.Ukladamy pierwsza warstwe lasagne, a na niej sos pomidorowy,sos serowy, ktory posypujemy parmesanem.Czynnosci powtarzamy az do wyczerpania sosow.Sos serowy powinien byc na wierzchu.Lasagne odstawiamy na godzine i dopiero po tym czasie wkladamy do piekarnika na 30 min.(180).Wyjmujemy i posypujemy gruba warstwa tartej mozarelli, pieczemy jeszcze ok. 10 minut.