Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja lasagne z mięsem drobiowym i parmezanem... to tylko w kuchni włoskiej ? U nas też sprawdza się !!!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1848
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4754
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1848
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4754
Składniki
Posiekaną cebulę zeszkliłem na oleju. Włożyłem mięso, smażyłem 5 minut. Dodałem pomidory z zalewą i posiekaną bazylią. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem 10 minut. Mąkę z masłem zasmażyłem na złoto, wlałem mleko i mieszając zagotowałem. Sos doprawiłem solą, pieprzem i gałką muszkatołową , dodałem starty parmezan. Cukinię umyłem, odkroiłem końce i pokroiłem wzdłuż na paski. Na dno formy prostokątnej wlałem kilka łyżek sosu beszamelowego, ułożyłem podgotowane płaty makaronu, posmarowałem je sosem mięsnym, przykryłem paskami cukinii i polałem sosem. W ten sposób ułożyłem kilka warstw. Zapiekałem 35 minut w temperaturze 180 stopni.