Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja lasagne z mięsem drobiowym i parmezanem... to tylko w kuchni włoskiej ? U nas też sprawdza się !!!
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8636
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8636
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 73
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 696
Składniki
Posiekaną cebulę zeszkliłem na oleju. Włożyłem mięso, smażyłem 5 minut. Dodałem pomidory z zalewą i posiekaną bazylią. Doprawiłem solą i pieprzem, dusiłem 10 minut. Mąkę z masłem zasmażyłem na złoto, wlałem mleko i mieszając zagotowałem. Sos doprawiłem solą, pieprzem i gałką muszkatołową , dodałem starty parmezan. Cukinię umyłem, odkroiłem końce i pokroiłem wzdłuż na paski. Na dno formy prostokątnej wlałem kilka łyżek sosu beszamelowego, ułożyłem podgotowane płaty makaronu, posmarowałem je sosem mięsnym, przykryłem paskami cukinii i polałem sosem. W ten sposób ułożyłem kilka warstw. Zapiekałem 35 minut w temperaturze 180 stopni.