Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciepła obiadokolacja. Danie łatwe w przygotowaniu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113142
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 547
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 898
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 647
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113142
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 547
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 898
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 647
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki i zeszklić na oleju rzepakowy. Dodać umyty szpinak i dusić ok 5 min. Dodać sól do smaku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić w plastry. Masło stopić na patelni i dodać mąkę pszenną. Krótko smażyć. Dodać mleko i gotować, aż sos zgęstnieje. Dodać sól i pieprz biały mielony do smaku. Łososia oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze porcje, oprószyć pieprzem białym i solą. Na spód żaroodpornego naczynia wylać trochę sosu i układać na przemian makaron, szpinak, łososia, pomidory, aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę polewać sosem i posypywać serem mozzarella. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać ok 40 min. Przed podaniem oprószyć świeżo mielonym kolorowym pieprzem, udekorować bazylią. Smacznego.