Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To ciepła obiadokolacja. Danie łatwe w przygotowaniu.
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 87
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 258
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2736
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 87
Zastanawialiście się kiedyś skąd swoją nazwę wzięły leniwe pierogi? Leniwe są...
Odsłon: 258
Krokiety z pieczarkami są dobre zarówno na codzienny jak i świąteczny obiad....
Odsłon: 2736
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 692
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, a czosnek w cienkie plasterki i zeszklić na oleju rzepakowy. Dodać umyty szpinak i dusić ok 5 min. Dodać sól do smaku. Pomidory sparzyć, obrać ze skórek i pokroić w plastry. Masło stopić na patelni i dodać mąkę pszenną. Krótko smażyć. Dodać mleko i gotować, aż sos zgęstnieje. Dodać sól i pieprz biały mielony do smaku. Łososia oczyścić, umyć, osuszyć, pokroić na mniejsze porcje, oprószyć pieprzem białym i solą. Na spód żaroodpornego naczynia wylać trochę sosu i układać na przemian makaron, szpinak, łososia, pomidory, aż do wyczerpania składników. Każdą warstwę polewać sosem i posypywać serem mozzarella. Naczynie przykryć folią aluminiową i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Zapiekać ok 40 min. Przed podaniem oprószyć świeżo mielonym kolorowym pieprzem, udekorować bazylią. Smacznego.