Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis jak na zwykłą lazanię z mięsem mielonym. Tylko z tą różnicą, że ciasto i płaty cukinii są na przemian przekładane. Smaczne połączenie,cukinia doskonale pasuje w tym daniu razem z mięsem i sosem beszamelowym.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31264
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14356
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1375
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31264
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14356
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1375
Składniki
Na rozgrzanym tłuszczu smażyć pokrojoną w kostkę cebulę smażyć jeszcze parę minut dodać drobno posiekany czosnek i mięso. Gdy mięso będzie już rozdrobnione i podsmażone dodać pomidory z puszki i koncentrat pomidorowy, przyprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią . Gotować na wolnym ogniu przez około 15 minut.Cukinię pokroić w podłużne paski.
Zrobić sos beszamelowy. Rozgrzać tłuszcz i wsypać mąkę uważając się nie zarumieniła Mieszać aż powstanie gładka masa. Dolewać po trochu mleka mieszając cały czas dodać soli pieprzu i gałkę muszkatołową. Gotować parę minut aż sos trochę zgęstnieje dodać połowę sera i wymieszać.
Na dno naczynia wysmarowanego tłuszczem wlać trochę sosu. Położyć na to ciasto trochę mięsa i sos, przykryć paskami z cukinii. na to położyć mięso sos,
Wyłożyc ciastem, miesem i sosem
Na wierzch dać cukinię pokrojoną w plasterki-
Polać resztą sosu i posypać serem i piec 35-40 min w temp 20°C