Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zapiekanka przekładana makaronem, mięsem z kurczaka w aromatycznej przyprawie oraz młodą kapustą a to wszystko zapiekane z serem.
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 672
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 123
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1277
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 672
Dzisiaj w roli głównej kapusta pekińska. Pekinka raczej kojarzy się z surówką...
Odsłon: 123
Marzysz o naleśnikach, które są cienkie, delikatne i nie rwą się podczas smaż...
Odsłon: 1277
Składniki
1. Mięso kroimy w kostkę, doprawiamy przyprawą Gyros oraz solą. Smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy, szklimy na rozgrzanym oleju. 3. Do cebuli dodajemy poszatkowana kapustę, obraną, starta na tarce o dużych oczkach marchew, pokrojoną w paseczki paprykę. Doprawiamy pieprzem, solą, octem jabłkowym oraz cukrem. Około 15 minut smażymy. 4. Boczek drobno kroimy, przesmażamy na patelni i łączymy z kapustą.
5. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy cztery płaty surowego makaronu lasagne.
6. Na makaron wykładamy połowę kapusty, ponownie układamy lasagne, następnie mięso, ostatnia warstwa makaronu i przykrywamy pozostałą kapustą. Wierzch posypujemy startym na tarce o dużych oczkach żółtym serem. 7. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku 40 minut w 180°C.
8. Zapiekanka gotowa. 9. Smacznego.