Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8630
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8630
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Składniki
W garnku na maśle podsmażyć szpinak. W misce wymieszać śmietanę sól, pieprz, jajko i czosnek przeciśnięty przez praskę na jednolitą masę. Do szpinaku z którego odparowała już woda dodać śmietanę, dobrze wymieszać i zagotować, ewentualnie doprawić.
Do naczynia żaroodpornego wlać kroplę oleju, ułożyć pierwszą warstwę makaronu a następnie farszu. Czynność powtarzać tak aby na górze znalazł się farsz. Górną warstwę posypujemy serem.
Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra-dół i pieczemy 30-35min.