Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20822
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 309
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 407
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20822
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 137
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 309
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 407
Składniki
W garnku na maśle podsmażyć szpinak. W misce wymieszać śmietanę sól, pieprz, jajko i czosnek przeciśnięty przez praskę na jednolitą masę. Do szpinaku z którego odparowała już woda dodać śmietanę, dobrze wymieszać i zagotować, ewentualnie doprawić.
Do naczynia żaroodpornego wlać kroplę oleju, ułożyć pierwszą warstwę makaronu a następnie farszu. Czynność powtarzać tak aby na górze znalazł się farsz. Górną warstwę posypujemy serem.
Naczynie wkładamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, góra-dół i pieczemy 30-35min.