Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6322
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1910
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6322
Polecam.
Odsłon: 351
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 792
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 353
Składniki
Kapustę pokroić, włożyć do garnka i zalać wodą, dodać liście laurowe,ziele angielskie i gotować od czasu do czasu mieszając i dolewając wodę ok. 50 min BEZ PRZYKRYCIA, aby nie była gorzka.
W między czasie ugotować makaron w lekko osolonej wodzie.
Następnie cebulę i kiełbasę pokroić w kostkę. Na rozgrzaną patelnię wrzucić cebulę, zrumienić na złoty kolor, następnie dodać kiełbasę i lekko podsmażyć. Całość dodać do ugotowanej kapusty, doprawić do smaku. Na końcu dodać makaron i dokładnie wymieszać.