Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki razowe z młodą kapustą

Łazanki razowe z młodą kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2439 Ocena: 16335

Dodano:

Odsłon: 937

Zdrowy posiłek na talerzu.

Składniki

  • mąka pszenna 2 szklaki
  • mąka razowa 1 szklanka
  • Jajo kurze 3szt.
  • ½ szklanki wody
  • 1 główka młodej kapusty
  • Cebula biała 1 szt
  • 1 szklanka słodkiej śmietanki
  • Masło 1 łyżka
  • sól do smaku
  • kminek do smaku
  • świeży koperek
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki razowe z młodą kapustą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Obie mąki rozrobić z rozbełtanym jajkiem i wodą na twarde ciasto. Następnie rozwałkować, przesuszyć, pokroić w dowolne kształty, po czym ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i zahartować. Kapustę poszatkować, zrumienić na maśle z pokrojoną cebulą i udusić z przyprawami do miękkości. Śmietankę wlać na patelnię, wytopić z niej masełko i polać łazanki. Następnie łazanki połączyć z kapustą, koperkiem, doprawić do smaku i podawać z pajdą chleba wiejskiego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń