Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenkuł inaczej zwany koprem włoskim jest mało znanym warzywem w Polsce, ale ostatnio zdobywa popularność, także i u nas. Połączyłem go z młodą marchewką i malutkimi pieczarkami. A na dodatek wykorzystałem łazanki tak małe ,że jak je zobaczyłem to musiały zagościć w naszej kuchni ( podawane u Dulskich na obiadach świątecznych.. .)
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8573
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 861
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 921
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 121
Aksamitna, jedwabista. My mówimy ... łysa. Kawałek posmarowany konfiturą wi...
Odsłon: 8573
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 861
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 921
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 121
Składniki
Fenkuł umyłem, wyciąłem gorzki głąb. Pokroiłem na cienkie kawałki ( zapałki ). Marchewkę po umyciu i obraniu pokroiłem na julienne. Czosnek obrałem, pokroiłem na plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę, wrzuciłem czosnek, przyrumieniłem, dodałem fenku, marchewkę. Dusiłem do miękkości warzyw ( powinny być al dente ). Pieczarki opłukałem, obrałem i pokroiłem na plasterki. Dodałem do warzyw. Doprawiłem solą i pieprzem. Makaron ugotowałem w dużej ilości osolonej wody również al dente. Łazanki wymieszałem z warzywami. Dusiłem jeszcze krótko pod przykryciem.