Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fenkuł inaczej zwany koprem włoskim jest mało znanym warzywem w Polsce, ale ostatnio zdobywa popularność, także i u nas. Połączyłem go z młodą marchewką i malutkimi pieczarkami. A na dodatek wykorzystałem łazanki tak małe ,że jak je zobaczyłem to musiały zagościć w naszej kuchni ( podawane u Dulskich na obiadach świątecznych.. .)
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3395
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 602
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3741
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 300
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 533
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3395
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 602
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3741
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 300
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 533
Składniki
Fenkuł umyłem, wyciąłem gorzki głąb. Pokroiłem na cienkie kawałki ( zapałki ). Marchewkę po umyciu i obraniu pokroiłem na julienne. Czosnek obrałem, pokroiłem na plasterki. Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę, wrzuciłem czosnek, przyrumieniłem, dodałem fenku, marchewkę. Dusiłem do miękkości warzyw ( powinny być al dente ). Pieczarki opłukałem, obrałem i pokroiłem na plasterki. Dodałem do warzyw. Doprawiłem solą i pieprzem. Makaron ugotowałem w dużej ilości osolonej wody również al dente. Łazanki wymieszałem z warzywami. Dusiłem jeszcze krótko pod przykryciem.