Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałam podzielić się przepisem na łazanki z kapusty białej . Łazanki z dodatkiem podsmażonego boczku wędzonego, podsmażonej kiełbasy oraz pieczarek. Są proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
garnek, łyżka drewniana, patelnia, nóż,
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 784
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 784
Składniki
Z kapustę zdjąć brzydkie liście , a następnie poszatkować, przełożyć do większego garnka, zalać gorącą wodą dodać liść laurowy, ziele angielskie. Gotować pod przykryciem aż kapusta zmięknie. Po ugotowaniu odcedzić czyli odlać wodę. Cebulę , pieczarki obrać, pokroić i podsmażamy na maśle klarownym. Kiełbasę pokroić w półplasterki, a boczek w kostkę, przesmażyć na rozgrzanej patelni. Wszystkie przygotowane składniki dodać do ugotowanej kapusty , dodajemy również pokrojone pomidory oraz przyprawy i na koniec ugotowany według opisu na opakowaniu makaron łazanki. Całość wymieszać do połączenia składników i podsmażać jeszcze około 5 minut co jakiś czas zamieszać. Gotowe i smacznego.
Poszatkować kapustę.
Dodać zawartość patelni i przyprawy.
Dodać ugotowany makaron łazanki.
Danie wymieszać i gotowe.