Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 95 Ocena: 1258
Dodano: 23.09.2017
Odsłon: 1443
5-6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Z mąki, jajka i wody zagnieść ciasto jak na makaron, dobrze wyrobić i rozwałkować, po czym pokroić na kwadraciki, ja kroję radełkiem do pizzy. Ugotować w posolonej wrzącej wodzie, odcedzić, wymieszać z łyżką oleju.
Świeże grzyby umyć, ugotować w posolonej wodzie przez 15 minut.
Odcedzić, przestudzić i pokroić na mniejsze kawałki.
(Grzyby suszone wcześniej moczymy kilka godzin i gotujemy 40 minut.) Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na dużą patelnię i zeszklić na oleju, dodać grzyby, zrumienić, dodać pokrojoną drobno kapustę, przyprawy i dusimy 10-15 minut na małym ogniu.
Łazanki wymieszać z kapustą z grzybami i mocno podgrzać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

GREGORHSPEED 23 września 2017Zgłoś do usunięcia
Pysznie <31 Kto głosował? | Odpowiedz