Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kapustą i grzybami

Łazanki z kapustą i grzybami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2191 Ocena: 48596

Dodano:

Odsłon: 6535

Ożeż ty! W ubiegłym roku grzybowa posucha, ten rok obfituje…nie nadążamy z przerobem, a zbierać kochamy. Właśnie kolejne oczyszczamy i obmyślamy plan wykorzystania dóbr natury. Dzisiaj proponujemy łazanki <3

Składniki

  • 250 g makaronu typu łazanki
  • 250 g kiszonej kapusty
  • 200 g świeżych grzybów
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki masła
  • 1 liść laurowy
  • 1 łyżeczka suszonego lubczyku
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy.

    Kapustę siekamy, obgotowujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego.

    Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym maśle (1 łyżka ), dodajemy pokrojone na plasterki, grzyby, oprószamy solą. Dusimy przez kwadrans, dodajemy posiekany czosnek, lubczyk i lekko odparowujemy.

    Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kapustę, makaron i grzyby, dokładnie łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (9)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń