Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14341
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1784
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14341
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19468
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13142
Składniki
Grzyby suszone najlepiej jest zalać wrzątkiem i zostawić na noc.
W wodzie po grzybach gotuje się przesiekaną kapustę z dodatkiem kminku, ziela i liści 30 min. `Uwaga na piasek w wodzie po grzybach ` Trzeba sprawdzić kwaśność kapusty, jeśli jest mocna to można ją przepłukać, lub odcisnąć i zachować płyn do ewentualnego dokwaszenia. Na patelni podsmaża się posiekaną cebulę, potem świeże grzyby, potem dodaje się te namoczone, a na koniec ugotowaną kapustę. Całość przesmaża się do lekkiego zrumienienia kapusty i w tym czasie można doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodaje się ugotowany makaron łazanki i jeszcze przesmaża mieszając i doprawiając do uzyskania odpowiedniego smaku.
Smacznego :)