Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24991
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6100
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 383
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 24991
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 6100
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 383
Składniki
Grzyby suszone najlepiej jest zalać wrzątkiem i zostawić na noc.
W wodzie po grzybach gotuje się przesiekaną kapustę z dodatkiem kminku, ziela i liści 30 min. `Uwaga na piasek w wodzie po grzybach ` Trzeba sprawdzić kwaśność kapusty, jeśli jest mocna to można ją przepłukać, lub odcisnąć i zachować płyn do ewentualnego dokwaszenia. Na patelni podsmaża się posiekaną cebulę, potem świeże grzyby, potem dodaje się te namoczone, a na koniec ugotowaną kapustę. Całość przesmaża się do lekkiego zrumienienia kapusty i w tym czasie można doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodaje się ugotowany makaron łazanki i jeszcze przesmaża mieszając i doprawiając do uzyskania odpowiedniego smaku.
Smacznego :)