Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1204
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4855
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1516
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1204
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4855
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1516
Składniki
Grzyby suszone najlepiej jest zalać wrzątkiem i zostawić na noc.
W wodzie po grzybach gotuje się przesiekaną kapustę z dodatkiem kminku, ziela i liści 30 min. `Uwaga na piasek w wodzie po grzybach ` Trzeba sprawdzić kwaśność kapusty, jeśli jest mocna to można ją przepłukać, lub odcisnąć i zachować płyn do ewentualnego dokwaszenia. Na patelni podsmaża się posiekaną cebulę, potem świeże grzyby, potem dodaje się te namoczone, a na koniec ugotowaną kapustę. Całość przesmaża się do lekkiego zrumienienia kapusty i w tym czasie można doprawić solą i pieprzem. Na koniec dodaje się ugotowany makaron łazanki i jeszcze przesmaża mieszając i doprawiając do uzyskania odpowiedniego smaku.
Smacznego :)