Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kapustą i pieczarkami
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 784
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 204
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31420
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 451
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 784
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 204
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31420
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 451
Składniki
Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody. Gotować do miękkości przez ok. 30 minut z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego. Makaron ugotować al dente. Cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę do miękkości a następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Dodać ugotowaną kapustę i smażyć całość przez około 5 minut. Na koniec dodać makaron i wszystko razem wymieszać.