Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 249 Ocena: 12252

Dodano:

Odsłon: 7113

Łazanki z kapustą i pieczarkami

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki z kapustą i pieczarkami

Przygotowanie

  1. Kapustę pokroić, przełożyć do garnka, zalać niewielką ilością wody. Gotować do miękkości przez ok. 30 minut z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego.

    Makaron ugotować al dente.

    Cebulę i pieczarki pokroić w kosteczkę. Na niewielkiej ilości oleju podsmażyć cebulę do miękkości a następnie dodać pieczarki i smażyć do momentu całkowitego odparowania wody z pieczarek. Dodać ugotowaną kapustę i smażyć całość przez około 5 minut. Na koniec dodać makaron i wszystko razem wymieszać.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń