Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kapustą, kiełbasą i boczkiem
szybkowar , multicooker
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 883
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1813
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22403
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 883
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1813
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22403
Składniki
Łazanki przygotowałam w multicookerze z opcją szybkowara, ale możecie zrobić je w sposób tradycyjny. Boczek kroimy w kosteczkę i krótko podsmażamy, gdy tłuszcz zacznie się wytapiać, a boczek zacznie się lekko rumienić dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz cebulę i czekamy, aż całość się zarumieni. Na koniec dodajemy pieczarki pokrojone na plasterki i całość podsmażać jeszcze 2-3 minuty. Do garnka szybkowara wlewamy 3 szklanki wody, dodajemy 2 szczypty kminku, sól oraz pieprz i suchy makaron całość wymieszać. Na wierzch ułożyć pokrojoną, kapustę kiszoną. (Kapusty wcześniej nie gotujemy.) Zamykamy pokrywę, ustawiamy gotowanie pod ciśnieniem na 12 minut. Po tym czasie od razu uwalniamy ciśnienie z garnka, mieszamy i gotowe. W razie konieczności doprawić. Smacznego! Łazanki możesz przygotować również bez użycia szybkowara. W takim przypadku osobno ugotuj kapustę i makaron , na patelni podsmaż mięso z cebulą i pieczarkami. Na koniec wszystko wymieszać i doprawić.