Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łazanki z kapustą, kiełbasą i boczkiem
szybkowar , multicooker
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19645
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 210
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1745
Składniki
Łazanki przygotowałam w multicookerze z opcją szybkowara, ale możecie zrobić je w sposób tradycyjny. Boczek kroimy w kosteczkę i krótko podsmażamy, gdy tłuszcz zacznie się wytapiać, a boczek zacznie się lekko rumienić dodajemy pokrojoną kiełbasę oraz cebulę i czekamy, aż całość się zarumieni. Na koniec dodajemy pieczarki pokrojone na plasterki i całość podsmażać jeszcze 2-3 minuty. Do garnka szybkowara wlewamy 3 szklanki wody, dodajemy 2 szczypty kminku, sól oraz pieprz i suchy makaron całość wymieszać. Na wierzch ułożyć pokrojoną, kapustę kiszoną. (Kapusty wcześniej nie gotujemy.) Zamykamy pokrywę, ustawiamy gotowanie pod ciśnieniem na 12 minut. Po tym czasie od razu uwalniamy ciśnienie z garnka, mieszamy i gotowe. W razie konieczności doprawić. Smacznego! Łazanki możesz przygotować również bez użycia szybkowara. W takim przypadku osobno ugotuj kapustę i makaron , na patelni podsmaż mięso z cebulą i pieczarkami. Na koniec wszystko wymieszać i doprawić.