Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i szybkie danie, użyłam kapusty pekińskiej która jest miękka i delikatna dlatego przygotowanie jest szybsze a łazanki smakują również bardzo dobrze z takim dodatkiem.
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 92
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 86
Na zdjęciu widnieje propozycja obiadu w 30 minut. Danie tanie, pożywne i pysz...
Odsłon: 92
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 82
Bardzo smaczna ryba smażona. Jeśli nam zostanie, można zrobić z reszty smaczn...
Odsłon: 86
Składniki
Łazanki ugotuj według przepisu. Kapustę pokrój w paski włóż do wrzącej wody i ugotuj do miękkości z przyprawą do kapusty około 10 minut , odcedź pozostawiając około pół szklanki wody z kapusty.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rumiano z każdej strony. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju dodaj obraną i pokrojoną cebule, chwile podsmaż i dodaj obrane i pokrojone pieczarki, posyp solą i pieprzem, smaż do odparowania wody około 10 minut.
Do garnka z kapustą dodaj łazanki, boczek i pieczarki, dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem, dodaj pokrojony koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzej chwile, mieszając .
Smacznego.