Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i szybkie danie, użyłam kapusty pekińskiej która jest miękka i delikatna dlatego przygotowanie jest szybsze a łazanki smakują również bardzo dobrze z takim dodatkiem.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19349
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13082
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1737
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232199
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19349
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13082
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1737
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232199
Składniki
Łazanki ugotuj według przepisu. Kapustę pokrój w paski włóż do wrzącej wody i ugotuj do miękkości z przyprawą do kapusty około 10 minut , odcedź pozostawiając około pół szklanki wody z kapusty.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rumiano z każdej strony. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju dodaj obraną i pokrojoną cebule, chwile podsmaż i dodaj obrane i pokrojone pieczarki, posyp solą i pieprzem, smaż do odparowania wody około 10 minut.
Do garnka z kapustą dodaj łazanki, boczek i pieczarki, dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem, dodaj pokrojony koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzej chwile, mieszając .
Smacznego.