Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne i szybkie danie, użyłam kapusty pekińskiej która jest miękka i delikatna dlatego przygotowanie jest szybsze a łazanki smakują również bardzo dobrze z takim dodatkiem.
Polecam.
Odsłon: 289
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 374
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 977
Polecam.
Odsłon: 289
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 374
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 977
Składniki
Łazanki ugotuj według przepisu. Kapustę pokrój w paski włóż do wrzącej wody i ugotuj do miękkości z przyprawą do kapusty około 10 minut , odcedź pozostawiając około pół szklanki wody z kapusty.
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż na patelni na rumiano z każdej strony. Na patelni rozgrzej dwie łyżki oleju dodaj obraną i pokrojoną cebule, chwile podsmaż i dodaj obrane i pokrojone pieczarki, posyp solą i pieprzem, smaż do odparowania wody około 10 minut.
Do garnka z kapustą dodaj łazanki, boczek i pieczarki, dopraw do smaku solą, pieprzem, majerankiem, dodaj pokrojony koperek. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzej chwile, mieszając .
Smacznego.