Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ugotowane łazanki z domowego kiszenia młodą kapustą, mięsem i pieczarkami. Polecam!!!
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 29
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 78
Smaki Grecji!
Odsłon: 120
Soczyste i aromatyczne kotlety mielone z dodatkiem szczypiorku pieczone we fr...
Odsłon: 29
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 78
Smaki Grecji!
Odsłon: 120
Składniki
W litrze wody z pastą rosołową, liśćmi laurowymi i zielem angielskim gotujemy mięso i pieczarki. Gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy odciśniętą z soku kapustę, mieszamy i gotujemy 90 minut. Ugotowane mięso i pieczarki wyjmujemy z garnka, studzimy, kroimy w kostkę i z powrotem dodajemy je do garnka i dalej gotujemy. Jeżeli po tym czasie kapusta będzie już miękka doprawiamy do smaku pieprzem i solą. W między czasie gotujemy makaron łazanki.
Ugotowaną kapustę z mięsem i grzybami wykładamy na durszlak i odciskamy z wywaru. Wywaru nie wylewamy, możemy zużyć go do ugotowania kwaśnicy. Odciśniętą kapustę z mięsem i grzybami przekładamy do brytfanki, dodajemy olej i mieszamy, dodając stopniowo odcedzony makaron łazanki. Dusimy na wolnym ogniu 15 minut. Smacznego!!!