Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną nie sposób sięgnąć po młode warzywa. Łazanki z młodą kapustą i kiełbasą to jeden ze smaków do którego aż chce się wracać. Przygotowanie takiego obiadu jest bardzo proste, a do tego niezwykle oszczędne. Świetnie smakuje również po podgrzaniu, dlatego można przygotować od razu porcję na 2-3 dni.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93624
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2663
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3499
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2267
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93624
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2663
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3499
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1601
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2267
Składniki
Cebulę pokroić w drobną kostkę. Do garnka wlać 2 łyżki oleju. Cebulę zeszklić na wolnym ogniu.
Kapustę opłukać, poszatkować i przełożyć do garnka. Zalać bulionem lub wodą. Dodać ziele angielskie, liście laurowe i kminek. Składniki dusić pod przykryciem do miękkości.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na suchej patelni.
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Do garnka z kapustą przełożyć podsmażony boczek oraz makaron. Natkę pietruszki drobno posiekać i dodać do pozostałych składników. Łazanki z młodą kapustą doprawić solą i pieprzem, składniki wymieszać, gotować do odparowania wody.