Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś smacznego, sezonowego z pysznymi dodatkami takimi jak kiełbasa, boczek który zasmakuje każdemu.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52464
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52464
Składniki
Kapustę kroimy kroimy w średnie kawałki, marchewkę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Makaronu gotujemy według przepisu na opakowaniu, następnie odcedzamy.
Boczku kroimy w paseczki i wytapiamy , następnie dodajemy pokrojoną w grubą kostkę kiełbasę dokładamy 3 łyżki smalcu i całość smażymy około 10 minut .
Do podsmażonego boczku wraz kiełbasą dodajemy makaron oraz kapustę , całość dokładnie mieszamy i chwilę smażymy . Doprawiamy do smaku solą i pieprzem dodajemy 2 łyżki koperku .
Dokładnie mieszamy .