Do góry

Dania główne Przepis na:

Łazanki z prawdziwkami

Łazanki z prawdziwkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2303 Ocena: 50881

Dodano:

Odsłon: 677

Wiecie jak to jest prowadzić bloga kulinarnego? To Wam powiemy. Gotujecie i gotujecie, klasyka, domowe obiady często schodzą na dalszy plan. A my jak po powrocie z wakacji, domagamy się tzw. schaboszczaka, a w tym przypadku łazanek i ukochanych grzybów.

Składniki

  • 250 g makaronu typu łazanki
  • 250 g surowego boczku
  • 1 cebula
  • 250 g świeżych borowików
  • 100 ml bulionu warzywnego
  • 1/2 główki młodej kapusty
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Łazanki z prawdziwkami

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.
    Pokrojony boczek przysmażamy na suchej patelni, dodajemy grzyby, posiekaną cebulę. Chwilę smażymy, lekko podlewamy bulionem.
    Wrzucamy poszatkowaną kapustę, dusimy pod przykryciem przez kwadrans (aż kapusta zmięknie).
    Makaron i pozostałe składniki mieszamy z posiekanym koperkiem.
    Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń