Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo

Leczo

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 175

Dodano:

Odsłon: 985

Banalne do zrobienia i pyszne :)

Składniki

  • 3 cebule
  • 6 różnokolorowych papryk
  • 8 pomidorów
  • ewent. cukinia i/lub pieczarki
  • kiełbasa zwyczajna lub parówki
  • sól i pieprz
  • maggi
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo

Przygotowanie

  1. Cebule pokroić i podsmażyć, dodać resztę pokrojonych warzyw. Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć i dodać do warzyw. Doprawić solą, pieprzem i maggi. Gotować do miękkości.
    Ja najbardziej lubię zagryzać leczo białym pieczywem.

    Leczo można przygotować w słoikach na zimę. Dusić wówczas krócej, gorącą masę wlożyć do słoików i pasteryzować w piekarniku ok. 25 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń