Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15966
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4841
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 622
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15966
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4841
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 622
Składniki
Cukinie umyć i pokroić w kostkę, papryki umyć, wyciągnąć nasiona, pokroić w kostkę lub jak kto woli. Cebule obrać I pokroić w pióra. Kiełbasę obrać ze skóry lub nie, pokroić w półksiężyce. Cukinie i papryki wrzucić do garnka, podlać bulionem lub woda, delikatnie osolić i wstawić, aby zaczęły się dusić. Cebulę zeszklić na oleju, dodać do garnka. Kiełbasę podsmażyć, aż się zarumieni, również dodać do garnka. Wrzucić liście laurowe i ziele angielskie. Dusić, aż warzywa będą miękkie. Dodać przecier pomidorowy i doprawić do smaku dowolnymi przyprawami. Jeśli wyszło za gęste można dodać wody, lub gdy za rzadkie można wodę powoli odparować.