Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam proste leczo z cukinią. Leczo podałam z ugotowanym na sypko ryżem. Polecam
nóż, garnek, deska do krojenia,
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7426
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2346
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7426
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2346
Składniki
Cukinie umyć , można obrać i pokroić w większą kostkę, z papryki usunąć gniazda nasienne. i pokroić w nieduże paski. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki i pokroić w większe kawałki. Wędlinę jak i cebulę pokroić w kostkę. Cukinię , paprykę , marchewkę i pomidory podlać niewielką ilością wody i dusić dodając przyprawy. Pokrojoną wędlinę podsmażyć z cebulą i dodać do duszących się warzyw. Podsmażać do miękkości dolewają wody według uznania. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym, solą oraz paprykami w proszku. Na koniec połączyć z przecierem pomidorowym. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego
Leczo gotowe do podania.