Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj przygotowałam proste leczo z cukinią. Leczo podałam z ugotowanym na sypko ryżem. Polecam
nóż, garnek, deska do krojenia,
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1285
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1212
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 396
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1285
Składniki
Cukinie umyć , można obrać i pokroić w większą kostkę, z papryki usunąć gniazda nasienne. i pokroić w nieduże paski. Marchewkę obrać i pokroić w plasterki. Pomidory sparzyć , obrać ze skórki i pokroić w większe kawałki. Wędlinę jak i cebulę pokroić w kostkę. Cukinię , paprykę , marchewkę i pomidory podlać niewielką ilością wody i dusić dodając przyprawy. Pokrojoną wędlinę podsmażyć z cebulą i dodać do duszących się warzyw. Podsmażać do miękkości dolewają wody według uznania. Doprawić do smaku pieprzem ziołowym, solą oraz paprykami w proszku. Na koniec połączyć z przecierem pomidorowym. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem. Smacznego
Leczo gotowe do podania.