Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19067
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6922
Kotlety ziemniaczane to oryginalny dodatek do dań mięsnych i rybnych. Z powod...
Odsłon: 19067
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 6922
Składniki
Kiełbasę kroimy w półplasterki, papryki w paseczki, cebulę w piórka. Czosnek przeciskamy przez praskę. Cukinię kroimy wzdłuż na ćwiartki i usuwamy nasiona, następnie kroimy w plasterki.
Na łyżce oleju podsmażamy kiełbasę przez jakieś 10 minut, przekładamy do sporego garnka. Na tym samym tłuszczy smażymy cebulkę, po chwili dodajemy cukinie i na sam koniec czosnek. Chwile razem smażymy po czym dodajemy do kiełbasy. Dodajemy pomidory i koncentrat, podlewamy 1 szklanką bulionu i wsypujemy zioła prowansalskie.
Dusimy pod przykryciem aż cebulka zrobi się miękka a pomidory się rozpadną. Paprykę wrzucamy do garnka na 20-30 minut przed końcem gotowania. Boczek kroimy w kosteczkę i przesmażamy na suchej patelni po czym dodajemy do leczo. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, cukrem, papryka ostra i słodką
Ja dodałam jeszcze pod koniec pokrojoną w kostkę i usmażona pierś z kurczaka, bo akurat miałam w lodówce.