Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam to danie szczególnie w sezonie, kiedy wszystkie warzywa są świeże.
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5687
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 105
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 600
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5687
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 72
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 105
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 600
Składniki
Ryż gotujemy. Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy i smażymy na tłuszczu. Zdejmujemy z patelni.
Wszystkie warzywa kroimy w grubą kostkę, cebulę w piórka. Cebulę jako pierwszą podsmażamy na oleju, następnie dodajemy resztę warzyw, przyprawiamy i dusimy ok 10 minutach. Po tym czasie dodajemy mięso i pomidory z puszki, dusimy kolejne 10 minut, doglądając aby warzywa nie zrobiły się za miękkie.