Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo to jedna z ulubionych potraw moich domowników. Z dodatkiem ciecierzycy i papryczki chili leczo jest sycące i rozgrzewające.
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 443
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1026
Smaki Grecji!
Odsłon: 135
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 443
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1026
Składniki
Ciecierzycę namoczyć poprzedniego dnia. Następnie z ciecierzycy odlać wodę w której się moczyła, zalać świeżą, gorącą wodą, przykryć i gotować do miękkości.
Na patelni zrumienić obraną z osłonki, pokrojoną w kostkę kiełbasę. Na tłuszczu z kiełbasy zeszklić posiekany por i czosnek, dodać pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion i papryczkę chili, podsmażyć.
15 minut przed końcem gotowania ciecierzycy dodać podsmażoną paprykę.
Na łyżce oleju lekko podsmażyć pokrojoną w kostkę cukinię, połączyć z ciecierzycą.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Do garnka z potrawą dodać ketchup i pomidory.
Wsypać podsmażoną kiełbasę, wymieszać i gotować do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem .