Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo to jedna z ulubionych potraw moich domowników. Z dodatkiem ciecierzycy i papryczki chili leczo jest sycące i rozgrzewające.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 288
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11102
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3611
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1229
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4231
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 288
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11102
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3611
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1229
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4231
Składniki
Ciecierzycę namoczyć poprzedniego dnia. Następnie z ciecierzycy odlać wodę w której się moczyła, zalać świeżą, gorącą wodą, przykryć i gotować do miękkości.
Na patelni zrumienić obraną z osłonki, pokrojoną w kostkę kiełbasę. Na tłuszczu z kiełbasy zeszklić posiekany por i czosnek, dodać pokrojoną w kostkę paprykę bez nasion i papryczkę chili, podsmażyć.
15 minut przed końcem gotowania ciecierzycy dodać podsmażoną paprykę.
Na łyżce oleju lekko podsmażyć pokrojoną w kostkę cukinię, połączyć z ciecierzycą.
Pomidory sparzyć wrzącą wodą, obrać ze skórki. Do garnka z potrawą dodać ketchup i pomidory.
Wsypać podsmażoną kiełbasę, wymieszać i gotować do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i cukrem .