Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, jednogarnkowe danie, które może być podane na obiad, kolację czy podczas imprezy. Jest kolorowe, aromatyczne i smaczne. Może być podane zarówno z kromką chleba, jak i z ryżem. Polecam.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97644
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5769
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97644
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1929
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5765
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5769
Składniki
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie, aż się zrumieni.
Następnie dodajemy czosnek, kiełbasę. Podsmażmy jeszcze przez kilka minut. Dodajemy oczyszczoną i pokrojoną w kostkę paprykę. Dolewamy wodę. Chwile dusimy.
Następnie dodajemy, sparzone, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, puszkę pomidorów oraz pokrojoną w kostkę cukinię (młodej cukinii nie trzeba obierać). Doprawiamy papryczką chilii, przecierem pomidorowym.
Dusimy do momentu aż cukinia będzie miękka ale nie rozgotowana (czyli około 15-20 minut).
Przyprawiamy do smaku.
Leczo nie powinno być zbyt rzadkie, w końcu nie jest zupą.