Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione letnie danie, świeża młoda cukinia, papryka, ,pomidor i mięso mielone.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 668
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4036
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3996
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 668
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2048
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4036
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3996
Składniki
Cebule grubo siekamy,. Cukinię, papryki i pomidor kroimy w średnią kostkę. Pasta pomidorowa powinna być dobrze doprawiona: czosnkiem, bazylią, cukrem, cytryną, jeśli takiej nie macie leczo trzeba będzie doprawić tymi składnikami. Na dużej patelni przesmażamy mięso z dodatkiem oleju aż straci czerwony kolor. Podsmażone mięso zgarniamy na jedną połowę, dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Przygotowujemy duży szeroki garnek, przekładamy do niego zawartość patelni, dodajemy cukinię z papryką, mieszamy i dusimy pod przykrywką około 10 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Potem dodajemy sproszkowane papryki, pomidor, mieszamy i gotujemy 1-2 minuty. Po tym czasie wlewamy pastę pomidorową, mieszamy, przykrywamy i co chwilę mieszając gotujemy jeszcze 10 minut. Pod koniec dodajemy świeżą bazylię, sól, pieprz.