Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze ulubione letnie danie, świeża młoda cukinia, papryka, ,pomidor i mięso mielone.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12842
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10397
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5991
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5315
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12842
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4585
Składniki
Cebule grubo siekamy,. Cukinię, papryki i pomidor kroimy w średnią kostkę. Pasta pomidorowa powinna być dobrze doprawiona: czosnkiem, bazylią, cukrem, cytryną, jeśli takiej nie macie leczo trzeba będzie doprawić tymi składnikami. Na dużej patelni przesmażamy mięso z dodatkiem oleju aż straci czerwony kolor. Podsmażone mięso zgarniamy na jedną połowę, dodajemy cebulę i smażymy do zeszklenia. Przygotowujemy duży szeroki garnek, przekładamy do niego zawartość patelni, dodajemy cukinię z papryką, mieszamy i dusimy pod przykrywką około 10 minut. Od czasu do czasu mieszamy. Potem dodajemy sproszkowane papryki, pomidor, mieszamy i gotujemy 1-2 minuty. Po tym czasie wlewamy pastę pomidorową, mieszamy, przykrywamy i co chwilę mieszając gotujemy jeszcze 10 minut. Pod koniec dodajemy świeżą bazylię, sól, pieprz.