Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z fasolką szparagową

Leczo z fasolką szparagową

Autor:

Przepisów i artykułów: 2309 Ocena: 51283

Dodano:

Odsłon: 2489

:)

Składniki

  • 1 cukinia
  • 0,2 kg fasolki szparagowej
  • 2 pomidory malinowe
  • 0,2 kg pieczarek
  • 0,4 kg parówek
  • 2 cebule
  • 1 łyżka masła
  • sól i pieprz
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 czerwona papryka
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Leczo z fasolką szparagową

Przygotowanie

  1. Cebulę i parówki kroimy na talarki podsmażamy na maśle,dodajemy czerwoną paprykę i pieczarki pokrojone w paski,dusimy na wolnym ogniu.

    W tym czasie gotujemy fasolę szparagową na półtwardo i dodajemy do leczo.

    Parzymy i obieramy ze skórki pomidory.

    Cukinię kroimy w talarki i podsmażamy na suchej patelni.

    Pomidory i cukinię dodajemy do leczo wraz z koncentratem i przyprawami.

    Dusimy na wolnym ogniu ok 5-7 min.

    Podajemy z ryżem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

babciaaneczka 03 sierpnia 2013 Ciekawy skład tego leczo, biorę do książki
i do wypróbowania.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń