Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje leczo to danie jednogarnkowe , jest potrawą bardzo prosta w przygotowaniu , ale tez bardzo smaczną. Może być zajadane z ryżem lub pajdą świeżego pieczywa, obiad lub kolacja.
garnek, nóż, łyżka drewniana, deska do krojenia,
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8653
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3077
Polecam.
Odsłon: 1876
Polecam.
Odsłon: 546
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8653
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3077
Polecam.
Odsłon: 1876
Polecam.
Odsłon: 546
Składniki
W dużym garnku roztopić podgrzać olej lub smalec, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zeszklić. Następnie dodać pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i smażyć na średnim ogniu co chwilę mieszając przez około 10 -15 minut. pod koniec dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę paprykę i co jakiś czas mieszając smażyć jeszcze około 5 minut. Dodać przyprawy, następnie wlać passatę pomidorową oraz koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać , gotować jeszcze przez kolejne ok. 15 minut. Można delikatnie zagęścić lekką zasmażką ale nie koniecznie. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem lub pajdą świeżego pieczywa.
Leczo gotowe do podania.