Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje leczo to danie jednogarnkowe , jest potrawą bardzo prosta w przygotowaniu , ale tez bardzo smaczną. Może być zajadane z ryżem lub pajdą świeżego pieczywa, obiad lub kolacja.
garnek, nóż, łyżka drewniana, deska do krojenia,
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 890
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5998
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9828
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 890
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5998
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9828
Składniki
W dużym garnku roztopić podgrzać olej lub smalec, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zeszklić. Następnie dodać pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i smażyć na średnim ogniu co chwilę mieszając przez około 10 -15 minut. pod koniec dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę paprykę i co jakiś czas mieszając smażyć jeszcze około 5 minut. Dodać przyprawy, następnie wlać passatę pomidorową oraz koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać , gotować jeszcze przez kolejne ok. 15 minut. Można delikatnie zagęścić lekką zasmażką ale nie koniecznie. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem lub pajdą świeżego pieczywa.
Leczo gotowe do podania.