Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje leczo to danie jednogarnkowe , jest potrawą bardzo prosta w przygotowaniu , ale tez bardzo smaczną. Może być zajadane z ryżem lub pajdą świeżego pieczywa, obiad lub kolacja.
garnek, nóż, łyżka drewniana, deska do krojenia,
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2956
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 121
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 59
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2956
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 121
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 49
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 59
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 59
Składniki
W dużym garnku roztopić podgrzać olej lub smalec, dodać obraną, pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć do zeszklić. Następnie dodać pokrojoną w pół plasterki kiełbasę i smażyć na średnim ogniu co chwilę mieszając przez około 10 -15 minut. pod koniec dodać przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodać oczyszczoną z gniazd nasiennych, pokrojoną w kostkę paprykę i co jakiś czas mieszając smażyć jeszcze około 5 minut. Dodać przyprawy, następnie wlać passatę pomidorową oraz koncentrat pomidorowy i dokładnie wymieszać , gotować jeszcze przez kolejne ok. 15 minut. Można delikatnie zagęścić lekką zasmażką ale nie koniecznie. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem lub pajdą świeżego pieczywa.
Leczo gotowe do podania.