Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to pora, kiedy można się do woli delektować potrawami ze świeżych warzyw. Jedną z ulubionych moich potraw jest leczo. Tym razem przyrządziłam go z dodatkiem kiełbasy. Pyszne, sycące i do tego mega kolorowe danie.
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3245
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4880
Krótko mówiąc jest pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 3245
Kremowy serek kanapkowy o smaku jakim można sobie zamarzyć.
Odsłon: 4880
Składniki
Cebulę kroimy na kawałki
W garnku o grubym dnie rozgrzewamy ok 4-5 łyżek oleju ( u mnie rzepakowy ) i dodajemy do niego cebulę. Smażymy ok 5 minut aż lekko się zeszkli
Do przesmażonej cebuli dodajemy pokrojone w kosteczkę papryki i podsmażamy na małym ogniu ok 5 minut mieszając od czasu do czasu, aby warzywa się nie przypaliły
Po tym czasie do papryki dodajemy pokrojone w drobną kosteczkę pomidory ( wcześniej można sparzyć i obrać ze skórki ) lub dolewamy passatę z butelki. Solimy. Dusimy prawie do miękkości czyli ok 20 minut
Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki i podsmażamy na patelni
Cukinię kroimy w drobną kostkę i dodajemy do potrawy ok 5 minut przed końcem gotowania. Dodajemy też podsmażoną kiełbasę, mieszamy i gotujemy razem jeszcze ok 5-7 minut
Całość doprawiamy pieprzem, ostrą i słodka mieloną papryką
Podajemy z pieczywem, ryżem lub solo