Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne leczo z klopsami podane z ryżem. Polecam.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5359
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 885
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11785
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5071
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1334
Składniki
Mięso mielone doprawiamy pieprzem i solą, wyrabiamy kilka minut, formujemy klopsy.
Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, lekko solimy i dusimy w garnku z 2 łyżkami oleju około 10 minut.
Dodajemy oczyszczoną z nasion pokrojoną w paski paprykę czerwoną i jasną stożkową, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.
Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, domową kostkę rosołową, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.
Dodajemy obrane ze skórki pokrojone w kostkę cukinie i patisona, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości składników.
Gdy wszystkie dodane składniki będą miękkie dodajemy majeranek, puszkę pokrojonych pomidorów bez skórki i zrobione klopsiki.
Dusimy jeszcze na wolnym ogniu kilka minut pod przykryciem, doprawiamy do smaku, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Gotujemy ryż w ilości potrzebnej do spożycia.
Leczo podajemy z klopsami i ryżem. Smacznego!!!