Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Warzywne leczo z klopsami podane z ryżem. Polecam.
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 282
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 287
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 282
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 287
Składniki
Mięso mielone doprawiamy pieprzem i solą, wyrabiamy kilka minut, formujemy klopsy.
Cebulę obieramy i kroimy w pół plastry, lekko solimy i dusimy w garnku z 2 łyżkami oleju około 10 minut.
Dodajemy oczyszczoną z nasion pokrojoną w paski paprykę czerwoną i jasną stożkową, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.
Dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, domową kostkę rosołową, mieszamy i dusimy kolejne 10 minut.
Dodajemy obrane ze skórki pokrojone w kostkę cukinie i patisona, dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i koper, mieszamy i dusimy na wolnym ogniu do miękkości składników.
Gdy wszystkie dodane składniki będą miękkie dodajemy majeranek, puszkę pokrojonych pomidorów bez skórki i zrobione klopsiki.
Dusimy jeszcze na wolnym ogniu kilka minut pod przykryciem, doprawiamy do smaku, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Gotujemy ryż w ilości potrzebnej do spożycia.
Leczo podajemy z klopsami i ryżem. Smacznego!!!