Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące lasem kurki.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2745
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1270
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 727
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 76
Składniki
Na oleju i maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w kostkę czosnek. Dodać pokrojone w centymetrowe kawałki kabanosy i chwilę dusić na wolnym ogniu. Dodać oczyszczone, umyte, pokrojone w mniejsze kawałki kurki. Następnie dodać paprykę, bez gniazd nasiennych, pokrojoną w grubą kostkę i pomidory pozbawione skórki też pokrojone na mniejsze kawałki. Na koniec dodać pokrojoną w grubą kostkę cukinię i wszystko dusić kilkanaście minut na wolnym ogniu. Dodać pól szklanki ( albo więcej ) przegotowanej wody. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać przyprawy - oregano, słodką paprykę, cukier, pieprz czarny świeżo mielony, natkę pietruszki i sól do smaku. Jeszcze chwilę dusić. Można podać z makaronem. Smacznego.