Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Same pyszności na talerzu. Kabanosy, papryka, pomidory, cukinia i pachnące lasem kurki.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 109
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 109
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 207
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1275
Składniki
Na oleju i maśle zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w kostkę czosnek. Dodać pokrojone w centymetrowe kawałki kabanosy i chwilę dusić na wolnym ogniu. Dodać oczyszczone, umyte, pokrojone w mniejsze kawałki kurki. Następnie dodać paprykę, bez gniazd nasiennych, pokrojoną w grubą kostkę i pomidory pozbawione skórki też pokrojone na mniejsze kawałki. Na koniec dodać pokrojoną w grubą kostkę cukinię i wszystko dusić kilkanaście minut na wolnym ogniu. Dodać pól szklanki ( albo więcej ) przegotowanej wody. Od czasu do czasu pomieszać. Dodać przyprawy - oregano, słodką paprykę, cukier, pieprz czarny świeżo mielony, natkę pietruszki i sól do smaku. Jeszcze chwilę dusić. Można podać z makaronem. Smacznego.