Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4805
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9147
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Cebulę pokroiłam w kostkę i podsmażyłam ją na oleju. Danie robiłam w rondlu, bo będzie tego dużo. Do zeszklonej cebuli dodałam pokrojona w słupki paprykę i cukinię- akurat miałam jeszcze mrożoną. Podsmażyłam całość. Pomidory obrałam ze skórki i pokrojone w kostkę dodałam do podsmażonych warzyw. Gdy pomidory zaczęły się rozpadać dodałam wody i sos zagęściłam mąką. Dodałam tez oregano i bazylię, sól i pieprz do smaku.
Do właściwie już gotowego sosu dodałam rozmrożone, umyte i pokrojona na porcje filety rybne. Można użyć ulubionej ryby. Sos przykryłam i na małym ogniu dogotowałam go 5 minut aby ryby się udusiły.
Tym razem podałam z ziemniakami. Smacznego :)