Do góry

Dania główne Przepis na:

Leczo z papryką, cukinią i pieczarkami

Leczo z papryką, cukinią i pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 188 Ocena: 3002

Dodano:

Odsłon: 2206

Pyszne wydanie lecza. Składniki, których użyłam pochodzą w większości z mojego ogródka. Sezon na paprykę i cukinię wszakże w pełni!

Składniki

  • 1 laska kiełbasy
  • 2 papryki ( miałam pomidorową)
  • 1 mała cukinia
  • 1 cebula czerwona
  • 1/2 puszki czerwonej fasoli
  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 pomidor
  • 6 pieczarek
  • 2 łyżki kukurydzy
  • 1 łyżka oleju
  • sól, papryka ostra i słodka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Cebulę pokroiłam w piórka, kiełbasę w krążki. Podsmażyłam na patelni z odrobiną oleju.
    Paprykę, cukinię, pomidora i pieczarki pokroiłam i dodałam do podsmażonej kiełbasy. Przykryłam pokrywką i dusiłam ok. 6 minut.

  2. Po tym czasie dodałam słoiczek przecieru i fasolę. Chwilkę jeszcze całość gotowałam bez przykrycia. Posypałam całość kukurydzą i przyprawiłam do smaku solą i paprykami.

    Zanim podałam obiad chwilkę poczekałam aż się przegryzie smakiem warzyw i przypraw.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń