Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z pulpetami nie ma jak to warzywa z pulpecikami obiad na medal!
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12961
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8078
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 327
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 112
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2197
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 749
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 12961
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8078
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 327
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 112
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2197
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 749
Składniki
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Formułujemy z masy średniej wielkości pulpety i smażymy je na rozgrzanym oleju na rumiano. Cebule i pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki i cebulę dusimy na oleju do 30 minut. Papryki myjemy, miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek dusimy jeszcze chwilę i dodajemy przecier pomidorowy. Do warzyw wkładamy pulpety i jeszcze chwilkę dusimy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.