Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leczo z pulpetami nie ma jak to warzywa z pulpecikami obiad na medal!
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4472
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5905
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1367
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12701
Składniki
Mięso przyprawiamy solą i pieprzem. Formułujemy z masy średniej wielkości pulpety i smażymy je na rozgrzanym oleju na rumiano. Cebule i pieczarki oczyszczamy i kroimy w drobną kosteczkę. Pieczarki i cebulę dusimy na oleju do 30 minut. Papryki myjemy, miąższ kroimy w kostkę i dodajemy do pieczarek dusimy jeszcze chwilę i dodajemy przecier pomidorowy. Do warzyw wkładamy pulpety i jeszcze chwilkę dusimy. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.