Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pustych, niepotrzebnych kalorii. Jednocześnie sos świetnie podkreśla smak warzyw, ponieważ jego nośnikiem jest zawarty w nim tłuszcz. Jeśli marzy ci się smaczna, a zarazem lekka surówka z kapusty, zastąp majonez bardzo zdrową oliwą z oliwek!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4110
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29437
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 180
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18881
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 801
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4110
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29437
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 180
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18881
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 801
Składniki
Połącz oliwę z jogurtem, musztardą i sokiem z cytryny. Do sosu wmieszaj miód. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem.
Zdejmij z kapusty wierzchnie liście, usuń głąb. Resztę liści poszatkuj drobno.
Obierz marchewkę i zetrzyj na tarce o grubych oczkach lub pokrój w cienkie słupki.
Pokrój obraną cebulę w piórka. Posiekaj natkę pietruszki.
Wymieszaj wszystkie warzywa w misce. Połącz z sosem i krótko wymieszaj ponownie.
Odstaw surówkę na co najmniej pół godziny do lodówki, by przegryzły się smaki sałatki.