Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dania jednogarnkowe mają wielu zwolenników. I to jest właśnie takie danie. Mięso i warzywa. A fasolka szparagowa jest pyszna.
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 26
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12105
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16270
Nie przepadam za wołowiną, ale po tej potrawie zmieniam zdanie i zaczynam czę...
Odsłon: 26
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 12105
Strogonow z kurczaka to przepyszne danie jednogarnkowe które często przygotow...
Odsłon: 16270
Składniki
W garnku, na rozgrzanym oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę. Dodać pokrojone mięso. Mieszać, dusić aż mięso straci surowość. Dodać starte na tarce, na grubych oczkach marchewki. Mieszać i dusić kilka minut. Dodać oczyszczoną, umytą i pokrojoną w mniejsze kawałki fasolkę i 1,5 szklanki gorącej wody. Gotować do miękkości mięsa. Dodać pomidory bez skórek i piętek ( skórkę pomidorów ponacinać na krzyż i zalać gorącą wodą, a następnie przełożyć do zimnej wody. Skórki same będą odchodzić ) i cukier, paprykę, chili, pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Gotować jeszcze kilka minut. Gulasz podawać gorący oprószony obficie koperkiem. Smacznego. Porady Można zagęścić gulasz mąką. Łyżka mąki wymieszana w 1/2 szkl zimnej wody.