Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki, lekki i smaczny obiad, filet z kurczaka w sosie koperkowym z ryżem.
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1376
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12717
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4489
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5914
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1376
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12717
Składniki
Filety opłukaj, pokrój w kostkę i posyp solą, pieprzem oraz przyprawami. Wymieszaj. Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę, dodaj kurczaka i wszystko razem podsmaż około 15 minut.
Dodaj posiekany koperek oraz śmietanę, wszystko razem zagotuj i gotuj 3 minuty. W miedzy czasie ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu. W razie potrzeby dopraw do smaku solą i pieprzem. Kurczaka w sosie koperkowym podaj z ugotowanym ryżem.