Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazistym smaku.
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie ma...
Odsłon: 60
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 50
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 552
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15193
Jak drobne wypieki oprócz pierniczków przygotowujecie na święta? Jeśli nie ma...
Odsłon: 60
Wolno, z atencją i starannie gotowany CARAPULCRA CHACHAPOYA czyli gulasz lud...
Odsłon: 50
Wigilijne śledzie w śmietanie to najlepsze śledzie , które zawsze muszą być n...
Odsłon: 552
Witam serdecznie i zapraszam na paszteciki z kapustą i grzybami. Paszteciki z...
Odsłon: 15193
Składniki
Mięso mielone wyrobić z cebulą bardzo drobno pokrojoną w kosteczkę, jajkiem, kaszą manną, przyprawami. Porobić kulki wielkości orzecha włoskiego. W garnku, na smalcu obsmażyć mięsne gałki. Dodać ok 2 l wrzątku i włoszczyznę oraz listki laurowe, ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Wyjąć marchewki, pietruszkę, selera i przeznaczyć na sałatkę. Dodać obrane, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować ok 10-15 min. Dodać kiszoną kapustę. Można kapustę pokroić jeśli była grubo szatkowana. Dodać pieprz ziołowy i sól do smaku. Gotować ok 15-20 min. Zupę podawać gorącą. Smacznego