Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki kapuśniaczek to danie obiadowe. Zupa bardzo smaczna i pożywna o wyrazistym smaku.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 511
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4489
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 511
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 279
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9741
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1143
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4489
Składniki
Mięso mielone wyrobić z cebulą bardzo drobno pokrojoną w kosteczkę, jajkiem, kaszą manną, przyprawami. Porobić kulki wielkości orzecha włoskiego. W garnku, na smalcu obsmażyć mięsne gałki. Dodać ok 2 l wrzątku i włoszczyznę oraz listki laurowe, ziele angielskie. Gotować na wolnym ogniu ok 20 min. Wyjąć marchewki, pietruszkę, selera i przeznaczyć na sałatkę. Dodać obrane, pokrojone w drobną kostkę ziemniaki. Gotować ok 10-15 min. Dodać kiszoną kapustę. Można kapustę pokroić jeśli była grubo szatkowana. Dodać pieprz ziołowy i sól do smaku. Gotować ok 15-20 min. Zupę podawać gorącą. Smacznego