Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto powiedział że hamburger musi być podawany w bułce?
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 169
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1176
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1219
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13328
Składniki
jedną cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni
zeszkloną cebulę dodajemy do mięsa mielonego, doprawiamy pieprzem, sosem sojowym i dokładnie mieszamy
na desce do krojenia rozkładamy centymetrową równą warstwę mięsa i podobnie jak ciasto na pierogi wykrawamy okręgi przy pomocy np kufla do piwa
smażymy mięso często obracając
pomidory pokrojone w paski mieszamy z cebulą i doprawiamy pieprzem i solą
na talerzu układamy kilka liści sałaty, na każdym z nich układamy po jednym kotlecie, na górę kładziemy trochę pomidorów z cebulą
całość polewamy odrobiną octu balsamicznego wymieszanego z oliwą z oliwek
SMACZNEGO