Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leniwe kluski to zawsze dobry pomysł na szybki obiad, zwłaszcza gdy można je podać z sezonowymi owocami. My sięgnęliśmy po truskawki, które można zaserwować je na dwa sposoby, pocięte w kawałki lub zmiksowane z jogurtem. W każdej postaci będą smakować fantastycznie.
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31339
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 427
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 151
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31339
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 427
Składniki
Truskawki umyj, osusz, pozbądź się szypułek i poprzecinaj na pół.
Białko oddziel od żółtka i ubij na sztywną pianę.
Twaróg rozgnieć widelcem i połącz z żółtkiem. Następnie dodaj mąkę i cukier, całość dokładnie wymieszaj.
Serową masę połącz z białkiem.
Stolnicę oprósz mąką, wyłóż masę i uformuj z niej wałek. Następnie odcinaj równe kawałki.
W garnku ugotuj wodę ze szczyptą soli. Na wrzącą wodę wrzucaj leniwe, gotuj do momentu wypłynięcia na powierzchnię.
Gotowe leniwe podawaj z truskawkami.