Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U mnie w domu kluski leniwe jadamy pod każdą postacią i w różnej wersji. Tym razem zrobiłam leniwe z dodatkiem białego sera. Wyszły jak zawsze pyszne, delikatne, jędrne.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10685
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 912
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9123
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Ziemniaki i ser przepuszczamy przez praskę. Następnie dodajemy do nich jajko, obydwie mąki i sól.
Wyrabiamy ciasto, powinno być lekko klejące.
Tak przygotowane ciasto dzielimy na mniejsze kawałki i rolujemy z nich wałki (podsypując mąką), które tniemy na prostokąty o długości ok 3 cm.
Gotowe kluski wrzucamy na wrzącą, osoloną wodę i gotujemy przez 2-3 minut po wypłynięciu. Odcedzamy i przelewamy zimna wodą.
Podajemy zaraz po przygotowaniu polane masłem. Ja tym razem podałam je z koktajlem z truskawek. Smacznego !!!
;-D
;-)))