Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Leśny kociołek Kaukai Semigali dziś ze składników z magicznego ogrodu dziś serwuje skład - Niebieskie ziemniaki Anneliese, pasternak, marchew, kminek, papryka mielona słodka , por, ziele świeże pokrzywy, seler naciowy, lubczyk, bulion, czosnek niedźwiedzi .. Sposób przygotowania : Warzywa czyli pasternak, marchew,ziemniaki, por, seler naciowy kroimy i wrzucamy do garnka z odrobiną wrzącego oleju wraz z kminkiem i papryką mieloną i blanszujemy przez około 5 do 10 minut .. Po czym zalewamy bulionem , dodajemy posiekaną młodą pokrzywę , czosnek niedźwiedzi, lubczyk i gotujemy do miękkości .. Ps. Zupa jest bardzo zdrowa i bardzo słodka, mimo że nie zawiera w składzie cukru .. Swoją słodkość zawdzięcza warzywom , więc znakomicie nadaje się nawet dla dzieci Podawać można z litewskim lub łotewskim chlebem kminkowym na jabłkowym zakwasie .. Danie inspirowane kuchnią pradawnych ludów Semigali ( obecnie Litwa, Łotwa, Estonia)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 875
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11769
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1331
Składniki
Sposób przygotowania : Warzywa czyli pasternak, marchew,ziemniaki, por, seler naciowy kroimy i wrzucamy do garnka z odrobiną wrzącego oleju wraz z kminkiem i papryką mieloną i blanszujemy przez około 5 do 10 minut .. Po czym zalewamy bulionem , dodajemy posiekaną młodą pokrzywę , czosnek niedźwiedzi, lubczyk i gotujemy do miękkości .. Ps. Zupa jest bardzo zdrowa i bardzo słodka, mimo że nie zawiera w składzie cukru .. Swoją słodkość zawdzięcza warzywom , więc znakomicie nadaje się nawet dla dzieci Podawać można z litewskim lub łotewskim chlebem kminkowym na jabłkowym zakwasie