Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny, prosty i szybki do zrobienia. Można użyć ulubionych warzyw. Ja podałam z kaszą pęczak - moją ulubioną. Robi się go w 20 minut.
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 220
Polecam.
Odsłon: 1117
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1099
U mnie skrawki nazywają "Bigosowka" wystarczy wam fasola 2 cebulę i około kil...
Odsłon: 220
Polecam.
Odsłon: 1117
Składniki
W drobną kostkę kroimy wszystkie warzywa. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dajemy marchew, seler, cebulę i czosnek. Smażymy kilka minut, dodajemy paprykę, później cukinię. Tofu ścieramy na tarce o dużych oczkach. Gdy warzywa są miękkie dodajemy przecier i wodę wedle uznania, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i natką. Na samym końcu dajemy tofu i mieszamy do połączenia się składników. Gotujemy jeszcze 2 minuty. Podajemy z czym lubimy najbardziej. Smacznego!