Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki niedrogi i orzeźwiający ;-)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5669
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8893
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7941
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5449
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5669
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8893
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7941
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5449
Składniki
Wątróbkę obrać z błon i usunąć żyły a mięso pokroić w drobne plasterki i lekko oprószyć mąką.
W rondlu stopić półtorej łyżki masła i zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać resztę mąki, dokładnie wymieszać, wlać bulion i gotować stale mieszając aż sos zgęstnieje.
Sos doprawić solą, pieprzem, suszoną miętą i sokiem z cytryny. Zostawić na maleńkim ogniu.
Na patelni rozgrzać pozostałe masło, zrumienić paski wątróbki i smażyć kilka minut, mieszając dodać do sosu, dusić razem 3-4 min.
Podawać najlepiej z ryżem lub ziemniakami posypany świeżą miętą. Smacznego ;-)