Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki niedrogi i orzeźwiający ;-)
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2419
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18154
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2419
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18154
Składniki
Wątróbkę obrać z błon i usunąć żyły a mięso pokroić w drobne plasterki i lekko oprószyć mąką.
W rondlu stopić półtorej łyżki masła i zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać resztę mąki, dokładnie wymieszać, wlać bulion i gotować stale mieszając aż sos zgęstnieje.
Sos doprawić solą, pieprzem, suszoną miętą i sokiem z cytryny. Zostawić na maleńkim ogniu.
Na patelni rozgrzać pozostałe masło, zrumienić paski wątróbki i smażyć kilka minut, mieszając dodać do sosu, dusić razem 3-4 min.
Podawać najlepiej z ryżem lub ziemniakami posypany świeżą miętą. Smacznego ;-)