Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki niedrogi i orzeźwiający ;-)
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14522
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19587
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 136
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1836
rewelacyjny schab zawijany, pieczony z boczkiem wędzonym. Taka rolada smakuje...
Odsłon: 14522
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19587
Składniki
Wątróbkę obrać z błon i usunąć żyły a mięso pokroić w drobne plasterki i lekko oprószyć mąką.
W rondlu stopić półtorej łyżki masła i zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać resztę mąki, dokładnie wymieszać, wlać bulion i gotować stale mieszając aż sos zgęstnieje.
Sos doprawić solą, pieprzem, suszoną miętą i sokiem z cytryny. Zostawić na maleńkim ogniu.
Na patelni rozgrzać pozostałe masło, zrumienić paski wątróbki i smażyć kilka minut, mieszając dodać do sosu, dusić razem 3-4 min.
Podawać najlepiej z ryżem lub ziemniakami posypany świeżą miętą. Smacznego ;-)