Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki niedrogi i orzeźwiający ;-)
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 1998
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12947
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 250
Polecam.
Odsłon: 725
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 1998
Dzisiejszy sernik przygotowałam trochę inaczej jak zazwyczaj. Wymyśliłam że p...
Odsłon: 12947
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 250
Polecam.
Odsłon: 725
Składniki
Wątróbkę obrać z błon i usunąć żyły a mięso pokroić w drobne plasterki i lekko oprószyć mąką.
W rondlu stopić półtorej łyżki masła i zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać resztę mąki, dokładnie wymieszać, wlać bulion i gotować stale mieszając aż sos zgęstnieje.
Sos doprawić solą, pieprzem, suszoną miętą i sokiem z cytryny. Zostawić na maleńkim ogniu.
Na patelni rozgrzać pozostałe masło, zrumienić paski wątróbki i smażyć kilka minut, mieszając dodać do sosu, dusić razem 3-4 min.
Podawać najlepiej z ryżem lub ziemniakami posypany świeżą miętą. Smacznego ;-)