Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybki niedrogi i orzeźwiający ;-)
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106275
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5936
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2620
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 106275
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 2055
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5936
Składniki
Wątróbkę obrać z błon i usunąć żyły a mięso pokroić w drobne plasterki i lekko oprószyć mąką.
W rondlu stopić półtorej łyżki masła i zeszklić drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodać resztę mąki, dokładnie wymieszać, wlać bulion i gotować stale mieszając aż sos zgęstnieje.
Sos doprawić solą, pieprzem, suszoną miętą i sokiem z cytryny. Zostawić na maleńkim ogniu.
Na patelni rozgrzać pozostałe masło, zrumienić paski wątróbki i smażyć kilka minut, mieszając dodać do sosu, dusić razem 3-4 min.
Podawać najlepiej z ryżem lub ziemniakami posypany świeżą miętą. Smacznego ;-)