Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podróży służbowej do Włoch żona przywiozła mi makaron. Rękodzieło, nie makaron. Ma kształt wytłaczanych medali czy monet i jest liguryjską specjalnością. Napisali na nim, że najlepiej smakuje z pesto genovese, czyli z pastą ze świeżej bazylii, orzeszków piniowych, oliwy, sera i czosnku. Zobaczymy, co z tego wyniknie...
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16875
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 324
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 849
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24055
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 16875
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 105
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 324
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 849
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 24055
Składniki
Posiekaj grubo bazylię, czosnek i orzechy. Włóż do miseczki i ucieraj blenderem na gładką masę. Dodawaj po trochu oliwę i ser. Pesto nie musi być całkowicie rozdrobnione, może mieć grudkowatą konsystencję. Gdyby było za gęste - możesz dodać trochę gorącej wody.
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, odcedź i gorący wymieszaj z pesto. Ser podawaj oddzielnie.
Oryginalny makaron wygląda tak: