Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z podróży służbowej do Włoch żona przywiozła mi makaron. Rękodzieło, nie makaron. Ma kształt wytłaczanych medali czy monet i jest liguryjską specjalnością. Napisali na nim, że najlepiej smakuje z pesto genovese, czyli z pastą ze świeżej bazylii, orzeszków piniowych, oliwy, sera i czosnku. Zobaczymy, co z tego wyniknie...
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2347
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336569
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3313
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 422377
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2347
Składniki
Posiekaj grubo bazylię, czosnek i orzechy. Włóż do miseczki i ucieraj blenderem na gładką masę. Dodawaj po trochu oliwę i ser. Pesto nie musi być całkowicie rozdrobnione, może mieć grudkowatą konsystencję. Gdyby było za gęste - możesz dodać trochę gorącej wody.
Ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu, odcedź i gorący wymieszaj z pesto. Ser podawaj oddzielnie.
Oryginalny makaron wygląda tak: