Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis znaleziony w bardzo starej książce kucharskiej. Takie połączenie wyszło naprawdę pysznie :)
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 810
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3411
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 108
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 810
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3411
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 108
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 156
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 368
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać ugotowane ziemniaki doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na świeże liście kapusty , kłaść po 2 łyżki ciasta ziemniaczanego, następnie zwinąć w pół i układać w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem.
Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu przekroić na pół i polać sosem sporządzonym ze stopionej słoniny z cebulą i śmietany. Można również zalać liściaki przygotowanym sosem i zapiec w piekarniku.