Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis znaleziony w bardzo starej książce kucharskiej. Takie połączenie wyszło naprawdę pysznie :)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4516
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12232
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5660
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 225
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4516
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12232
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6939
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5660
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać ugotowane ziemniaki doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na świeże liście kapusty , kłaść po 2 łyżki ciasta ziemniaczanego, następnie zwinąć w pół i układać w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem.
Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu przekroić na pół i polać sosem sporządzonym ze stopionej słoniny z cebulą i śmietany. Można również zalać liściaki przygotowanym sosem i zapiec w piekarniku.