Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis znaleziony w bardzo starej książce kucharskiej. Takie połączenie wyszło naprawdę pysznie :)
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 87
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 87
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31247
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 403
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki obrać, zetrzeć na tarce, dodać ugotowane ziemniaki doprawić do smaku solą i pieprzem.
Na świeże liście kapusty , kłaść po 2 łyżki ciasta ziemniaczanego, następnie zwinąć w pół i układać w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem.
Piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu przekroić na pół i polać sosem sporządzonym ze stopionej słoniny z cebulą i śmietany. Można również zalać liściaki przygotowanym sosem i zapiec w piekarniku.