Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na imprezę i każdy obiad!!!
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1613
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 923
Pizzerinki z kabanosem to doskonały pomysł na kolację na ciepło, przekąskę al...
Odsłon: 1613
Tym razem prezentujemy wam przepis na pyszne kaszotto z kaszą bulgur, wołowin...
Odsłon: 923
Składniki
Trzeba przygotować naczynie żaroodporne. Odcinamy z pałek kurczaka końcówki (chrząstki). Zaprezentowałem jak to zrobić na filmie poniżej. Teraz myjemy nasze pałki z kurczaka i doprawiamy przyprawami. Całość odstawiamy na min 1 godz. do lodówki. Po godzinie wyjmuję pałki i ustawiam je pionowo w naczyniu żaroodpornym. Pomiędzy pałki daję pokrojone masło. Wkładam do rozgrzanego piekarnika do temperatury 210 °C na 40 min. W między czasie przygotowujemy specjalny sos (łączymy sos sojowy z sosem do woku i dolewamy do całości kapkę oleju. Całość mieszamy). Po 40 min wyjmujemy pałki odlewamy chochelką wodę, która się zebrała w naczyniu. Teraz każdą pałkę z kurczaka namaczamy w specjalnie przygotowanym sosie i odkładamy z powrotem do naczynia. Finalnie przygotowana całość ląduje w piekarniku na ostatnie 20 min. Po tym czasie są już gotowe do zajadania się nimi. Link do filmu znajdziesz poniżej!!! Życząc smacznego pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie!