Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super danie na imprezę i każdy obiad!!!
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 60
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 558
Postny barszcz na zakwasie i czerwonym winie o intensywnym kolorze.
Odsłon: 60
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 558
Składniki
Trzeba przygotować naczynie żaroodporne. Odcinamy z pałek kurczaka końcówki (chrząstki). Zaprezentowałem jak to zrobić na filmie poniżej. Teraz myjemy nasze pałki z kurczaka i doprawiamy przyprawami. Całość odstawiamy na min 1 godz. do lodówki. Po godzinie wyjmuję pałki i ustawiam je pionowo w naczyniu żaroodpornym. Pomiędzy pałki daję pokrojone masło. Wkładam do rozgrzanego piekarnika do temperatury 210 °C na 40 min. W między czasie przygotowujemy specjalny sos (łączymy sos sojowy z sosem do woku i dolewamy do całości kapkę oleju. Całość mieszamy). Po 40 min wyjmujemy pałki odlewamy chochelką wodę, która się zebrała w naczyniu. Teraz każdą pałkę z kurczaka namaczamy w specjalnie przygotowanym sosie i odkładamy z powrotem do naczynia. Finalnie przygotowana całość ląduje w piekarniku na ostatnie 20 min. Po tym czasie są już gotowe do zajadania się nimi. Link do filmu znajdziesz poniżej!!! Życząc smacznego pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie!