Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lomo saltado to zaskakujące połączenie dwóch kuchni: peruwiańskiej i chińskiej. Ten przepis Ewa Wachowicz zaprezentowała w 443. odcinku programu "Ewa Gotuje".
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1084
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 698
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 263
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1084
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 698
Ta sałatka jest bardzo dobrą propozycją dla osób, które są na diecie oraz cho...
Odsłon: 1201
Taki obiad często robiła babcia. Uwielbiam to połączenie domowego makaronu, k...
Odsłon: 263
Składniki
W misce wymieszać sos sojowy, ocet winny i olej. Przyprawić kuminem, solą i pieprzem.
Mięso pokroić w cienkie paski. Przełożyć do marynaty i dokładnie wymieszać. Przykryć i na minimum 30 minut wstawić do lodówki.
Dużą patelnię lub wok mocno rozgrzać. Wlać nieco oleju i szybko usmażyć zamarynowaną polędwicę.
Dorzucić pokrojone w pióra szalotki i cebule. Po chwili dodać posiekany w talarki czosnek, pokrojoną w paski paprykę i kawałki pomidorów (bez skórki i gniazd nasiennych). Smażyć przez chwilę.
Na talerzu udekorować kolendrą. Podawać z domowymi frytkami i ryżem.